1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Sony heeft vandaag haar officiële SDK voor de Move vrijgegeven. Deze SDK zal Move.Me gaan heten en geeft hobbyisten en ontwikkelaars de mogelijkheid om zelf aan de slag te gaan met het ontwikkelen van software voor Move.

Sony maakte dit bekend op de Game Developers Confrence in San Francisco. Ontwikkelaars kunnen door gebruik te maken van een computer met daarop de SDK aan de slag met de Move controller, PlayStation Eye en de kracht van de PlayStation 3 om nieuwe functies en programma’s te ontwikkelen voor de Move. Sony laat weten dat voordat de Move in de winkels lag zij al plannen hadden om een SDK uit te brengen om zo innovatie te stimuleren.

Move.Me zal een serverapplicatie zijn die draait op een PlayStation 3. Dit systeem stelt de gebruiker in staat om te experimenteren en te testen met de Move apparatuur. De gegevens met de resultaten worden terug naar de computer gestuurd waardoor iedereen toegang heeft tot de data die echte game ontwikkelaars ook hebben. Sony hoopt met deze SDK te kunnen voldoen aan de wens van mensen die snakken naar nieuwe innovatieve en interactieve technologie. Sony hoopt ook dat er nieuwe wegen worden ontdekt en bewandelt wat uiteindelijk de eindgebruiker ten goede komt.