1 min

Gisteren 21 maart vierde Twitter zijn vierjarig bestaan. Vier jaar geleden was Twitter nog een onderzoeksproject genaamd Twttr beheerd door webbedrijf Obvious van oprichters Jack Dorsey en Noah Glass.

In die tijd had de micro-blogging site minder dan duizend gebruikers. Dit is flink toegenomen in de laatste jaren en Twitter had op het eind van 2009 iets meer dan 75 miljoen gebruikers en krijgt er maandelijks ongeveer 6,2 miljoen nieuwe gebruikers bij.

Grotendeels zijn deze gebruikers inactief en zelfs 80 procent heeft minder dan tien ’tweets’ verstuurd. Ook valt de verdeling van ‘followers’ op. Ongeveer 25 procent van de gebruikers heeft 0 ‘followers’ en gemiddeld heeft een gebruiker 27 ‘followers’. Gedeeltelijk zijn deze lage statistieken te verklaren met het feit dat een derde van het aantal gebruikers zich in de laatste vier maanden van 2009 hebben aangemeld. Niet iedereen heeft meteen veel ‘followers’ of een groot aantal ’tweets’, dus het is goed mogelijk dat deze cijfers nog stijgen in de toekomst.

In ieder geval een prettige verjaardag aan Twitter gewenst.