Twitter viert vandaag haar vijf jarig bestaan. Oprichter Jack Dorsey stuurde op 21 maart 2006 de eerste tweet de wereld in en groeide in vijf jaar uit naar bedrijf met 300 werknemers en een jaaromzet van miljoenen.

Op 21 maart 2006 twitterde Jack Dorsey "inviting coworkers" waarmee hij zijn collega’s uitnodigde om hem te vergezellen op het nieuwe social media platform. Hierna volgde vele gebruikers. Inmiddels telt Twitter een ledenbestand van wereldwijd 175 miljoen gebruikers die samen zorgen voor 95 miljoen tweets per dag. Dit aantal staat gelijk aan 456 tweets per seconde.

Twitter kent momenteel grote populariteit en wordt op allerlei manieren gebruikt. Zowel positief als negatief. Zo werd er eerder dit jaar een politiechef ontslagen nadat zij twitterde over een melding van twee doden in een flat. De politiechef twitterde: "vast huiselijk geweld", het bleek echter om koolmonoxidevergiftiging te gaan. Twitter kan echter ook zorgen voor communicatie wanneer dit niet via andere wegen mogelijk is. Dit gebeurde bijvoorbeeld bij de volksopstand in Egypte en bij de aardbeving in Japan.