1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Een aankomende software update voor de Playstation 3, die uitgebracht zal worden op 1 april, zorgt ervoor dat de ‘Install Other OS’-optie uitgeschakeld wordt. Gebruikers die momenteel gebruik maken van de ‘Other OS’-feature worden verzocht om een back-up te maken van de harde schijf om dataverlies te voorkomen.

De ‘Install Other OS’-optie gaf de gebruiker de optie om Linux op de harde schijf van de console te installeren.

Mogelijk is dit Sony’s reactie op het feit dat de PlayStation 3 begin dit jaar gehackt werd door George Hotz, bekend van het kraken van de iPhone. De PS3 was de enige console die nog niet gekraakt was.

Volgens Sarah Ewen van SCEE’s Technology Group is de beslissing om de optie te verwijderen genomen vanwege de veiligheid en kostenbesparingen. Het verwijderen van de optie zou bijdragen aan een goedkopere retail prijs van de nieuwere modellen. Veel gebruikers reageren met boosheid op de aankondiging op de PS3-blog van Sony.

Gebruikers kunnen ervoor kiezen om de update niet te installeren. Sony meldt dat ze niet kunnen garanderen dat het systeem zonder het installeren van de firmware-update naar behoren zal functioneren.