1 min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Nadat we afgelopen week berichtten over een op hand zijnde update voor de Playstation 3 waarbij de oude dikke variant de ‘Other OS’-functie zou verliezen blijkt nu werkelijkheid. Ondanks dat update 3.21 op 1 april uitkwam was het geen grap.

Nadat dit nieuws uitkwam op 29 maart werd het door velen afgedaan als een grap, want waarom zou Sony een feature die al vanaf het begin beschikbaar was uit hun console slopen? Natuurlijk had de Slim-versie geen support, maar dat was dan ook duidelijk vermeld toen deze geïntroduceerd werd.

Sony geeft zelf aan dat deze verandering is gedaan vanwege veiligheid en kostenbesparing. Het verwijderen van de feature zou bijdragen aan een lagere prijs van de huidige retail-modellen. De werkelijke reden lijkt echter meer te gaan om een hacker genaamd Geohot. Deze kon toegang verkrijgen tot verschillende onderdelen van de PS3, illegale games spelen was echter nog onmogelijk. Sony lijkt deze meneer een stapje voor te willen zijn.

Zoals ik zelf merkte kan je officieel niet meer online op PSN met oude firmware, en dien je dus de nieuwe firmware te installeren, waarbij de Other OS-functie daadwerkelijk niet meer zichtbaar is.

Other OS hoort tussen ‘herstellen’ en ‘systeeminformatie’ te staan.