Crytek had problemen met CryEngine 3 voor consoles

Het originele Crysis kwam alleen uit voor de pc, het spel was ontworpen op de CryEngine 2. De opvolger van het spel komt echter ook naar de Xbox 360 en PlayStation 3 en is gebaseerd op de CryEngine 3. Dit ging echter niet zonder slag of stoot volgens de ontwikkelaar.

"Crytek biedt de CryEngine nu al een flink aantal jaar aan, tien om precies te zijn. De beslissing om de consolemarkt op te gaan voor engines werd gedreven door onze interesse in het creëren van spellen voor consoles", liet Cevat Yerli, CEO van Crytek, weten tegenover GameReactor.

"Dat is altijd geweest wat we wilden doen. De grote uitdaging tijdens de ontwikkeling van de CryEngine 3 was het naar beneden schalen van de engine, terwijl de visuele kwaliteit en performance werden behouden. Dat is altijd uitdagend en problemen staken uiteraard de kop op, maar we zijn erg trots dat ons team ze heeft weten op te lossen, zoals duidelijk werd met verschillende engine-presentaties en we zullen het bewijzen met Crysis."

Crysis 2, dat zich afspeelt in New York, zal dit jaar nog uitkomen voor de pc, PlayStation 3 én Xbox 360. Eerder gaf Crytek toe dat de Xbox 360-versie van het spel is aangepast naar de kwaliteiten van de console door middel van ‘creatieve beperkingen.’ Uit een gelekt document blijkt dat Crysis 2 waarschijnlijk vanaf 24 september in de winkels komt te liggen.

Bron:CVG