2min

Tags in dit artikel

, ,

Facebook zal binnenkort aankondigen dat het de mijlpaal van 500 miljoen gebruikers heeft bereikt. AllFacebook meldt dat Facebook ondertussen al bezig is met het plannen van de viering.

Vorige week zei Facebook het volgende tegenover Search Engine Land: "Onze aankondigingen over het bereiken van mijlpalen met betrekking tot het aantal gebruikers corresponderen niet altijd met de exacte datum waarop de deze mijlpalen bereikt hebben. Sommige aankondigingen worden uitgesteld om samen te vallen met andere aankondigingen zoals bij het lanceren van een product. Het echte aantal gebruikers kan op de datum van de aankondiging significant hoger liggen."

Het bedrijf houdt historisch gezien geen grote vieringen, maar het passeren van 500 miljoen gebruikers zal ongeveer samenvallen met het drie-jarig bestaan van het Facebook Platform, een goede reden voor een feestje.

Ondertussen gaan er al de nodige geruchten rond, zo zou Facebook al enige tijd geleden de 500 miljoen gebruikers gepasseert zijn.

Mogelijk zal Facebook het nieuws gebruiken om positief in het daglicht te komen en de aandacht van al het negatieve nieuws rondom de privacyissues af te wenden. Tom Kelchner van Sunbelt Software zei het volgende: "Met dit soort getallen is het privacybeleid van Facebook in een paar zinnen samen te vatten: Het kan ons niet schelen. We zijn er te groot voor."

Op 4 februari 2010 heeft Facebook aangekondigd dat meer dan 400 miljoen gebruikers heeft. Naar verwachting zal Facebook tegen het einde van 2010 meer dan 600 miljoen gebruikers hebben en zullen jaarlijkse inkomsten de 1 miljard dollar overstijgen.