1 min

Facebook stevent af op de grens van één miljard gebruikers. Bij het presenteren van haar kwartaalcijfers maakte het sociale medium namelijk bekend inmiddels meer dan 900 miljoen gebruikers te kennen. Facebook blijft met deze cijfers enkel groeien en groeien.

Facebook kent om precies te zijn ten tijde van het presenteren van de cijfers 901 miljoen actieve gebruikers. Dit cijfer betekent dat Facebook over het afgelopen jaar een groei van 32 procent heeft mogen noteren wat betreft leden. Daarnaast stevent Facebook hiermee af op de mijlpaal van één miljard gebruikers. Een jaar eerder bleef de sociale website nog steken op 680 actieve gebruikers.

Naast de groei in het aantal gebruikers van de website gaat het financieel ook goed met Facebook. Zo maakte de website in het eerste kwartaal opnieuw winst. Echter is dit met 205 miljoen dollar iets lager dan het zelfde kwartaal een jaar eerder. Toen behaalde de website namelijk een winst van 233 miljoen dollar. De omzet daarentegen steeg wel fors ten opzichte van een jaar eerder. Vorig jaar werd een omzet van 731 miljoen dollar behaald. De omzet van het eerste kwartaal van dit jaar steeg naar een bedrag van één miljard dollar.