1 min

Tags in dit artikel

, ,

Twitter heeft moeite deze maand om zijn dienst stabiel te houden en geven dit ook toe.

De laatste paar weken krijg je op Twitter geregeld foutmeldingen te zien, oftewel de ‘fail whales’ en ligt Twitter er regelmatig uit. Het hoogtepunt werd gisteren bereikt door de lange downtime van de dienst, ook vandaag duikt de lachende walvis weer regelmatig op.

Twitter’s Sean Garrett draait er niet omheen in een blogpost: "Voor de stabiliteit en de dienstverlening is het de ergste maand sinds oktober voor Twitter."

Twitter is bezig geweest om zijn systeem te verbeteren in voorbereiding op het WK voetbal, maar volgens Garrett zijn er diepere problemen met de architectuur ontdekt. Sommige zo diep dat er onverwachte downtime is ontstaan. Volgens een engineer van Twitter komen de problemen van kritieke fouten in het interne netwerk.

Twitter geeft aan dat ze de site gedurende aankomende twee weken regelmatig offline zullen halen om de problemen op te lossen. Deze lange periode wijst erop dat de problemen niet makkelijk te verhelpen zijn. Je kan voorlopig dus nog vele foutmeldingen en nog meer downtime verwachten.