1 min

Twitter heeft te maken met een grote wereldwijde storing, het is onmogelijk om de microblogsite fatsoenlijk te gebruiken. Gebruikers hebben problemen met inloggen en het ophalen en versturen van Tweets is onmogelijk. Twitter meldt dat het hard werkt aan een oplossing volgens diverse andere media.

Het komt wel vaker voor dat Twitter problemen heeft met de capaciteit van de website, maar een echte wereldwijde storing waarbij de dienst echt niet te gebruiken is komt niet enorm vaak voor. De oorzaak van de storing is op dit moment nog onduidelijk, maar zelfs de statuspagina van de Twitter-dienst is onbereikbaar.

De grote Twitter-storing komt op een zeer slecht moment voor de microblogdienst. Morgen beginnen de Olympische Spelen en Twitter heeft een mega campagne rond de Olympische Spelen gebouwd. Verwacht wordt dat Twitter de komende dagen overspoelt gaat worden met Tweets van mensen die de spelen actief gaan volgen.

Tijdens de afgelopen EK-voetbal finale werden er meer dan 15.000 tweets per seconde verstuurd. Twitter heeft minder dan een dag om de boel weer op de rit te krijgen en volledig stabiel om ook dat soort piekmomenten aan te kunnen.