2min

Flinke problemen voor Twitter. Het bedrijf heeft er niet alleen moeite mee om nieuwe gebruikers te vinden en oude te behouden, het worstelt ook met zijn mogelijke overname. Waar in eerste instantie partijen als Google, Salesforce en Disney interesse hadden in het sociale medium, is dat nu niet langer het geval.

Persbureau Bloomberg schrijft op basis van “bronnen bekend met de materie” dat geen van de eerder genoemde partijen een bod uit zal gaan brengen. Het is een flinke domper voor het bedrijf, dat een flinke tijd geleden op zoek ging naar een mogelijke koper. Om die reden zou het bedrijf nu proberen een andere manier te vinden om bezoekers aan te blijven trekken.

Deel van die strategie is een grote nadruk op live video’s. Twitter is de afgelopen tijd samenwerkingen aangegaan met diverse bedrijven in de sport, politiek en entertainment, in een poging livestreams aan te kunnen bieden. De omzet uit advertenties die vertoond worden voor die streams zouden dan verdeeld worden tussen Twitter en de deelnemende bedrijven.

Het is een van de vele pogingen om Twitter weer populair te maken bij de gebruiker. Ondanks dat het nog veel gebruikt wordt door journalisten, beroemdheden en politici, heeft Twitter namelijk moeite met het omgaan met zijn gebruikers. Velen zijn bijvoorbeeld bezorgd over de grove taal die gebruikt wordt en de bedreigingen die via het netwerk geuit worden. Dat terwijl Twitter bijvoorbeeld bij grote nieuwsgebeurtenissen wel een belangrijke rol speelt om de meest actuele gebeurtenissen te delen.

De afgelopen tijd zijn de aandelen van Twitter flink afgenomen in waarde. Sinds eind augustus 2015 daalden ze met 35 procent in waarde en aan die weg naar beneden lijkt voorlopig geen einde te komen. Zo zijn de aandelen op de beurs in Frankfurt de afgelopen uren met bijna 8 procent gedaald.