Nintendo heeft op de E3 haar nieuwe handheld laten zien, de opvolger van de Nintendo DS en DSI. De belangrijkste wijziging aan haar handheld is dat het 3D gaming mogelijk maakt en dat zonder 3D-bril.

Op de E3 was tot nu toe slechts een demo te zien, maar het beeld blijkt erg indrukwekkend te zijn als we een website als Mashable moeten geloven. Zij hebben na de persconferentie de mogelijkheid gehad hem even vast te houden en goed te bekijken.


Of Nintendo hiermee weer een konijn uit de hoed tovert zoals met de Wii blifjt nog maar de vraag, gezien veel analisten verwachten dat het een kwestie van tijd is voordat (3d) gamen op de iPhone, Android en tablets echt gaat doorbreken. Nintendo heeft echter met de Wii wel bewezen dat zij niet onderschat moeten worden.

De meest coole functie aan de nieuwe 3DS is de 3D-slider, hiermee kan je instellen hoe 3D je het wilt hebben, het beginpunt is gewoon 2D maar hoe verder je aan de slider draait hoe meer 3D het wordt. De visuele overgang schijnt echt verbazingwekkend te zijn.

Beetje rommelige video, maar laat goed zien wat 3D gamen op de Nintendo 3DS gaat worden.

Een andere goede functie is de slide knop, hiermee kan de camerapositie in een game worden aangepast relatief aan waar de actie plaatsvindt. Dit brengt ook en nieuwe ervaring in het spelen van games op de handheld. Het design en de specificaties van de 3DS staan nog niet 100% vast. De prijs en de releasedatum van deze handheld is nog niet bekendgemaakt door Nintendo.