1 min

Tags in dit artikel

, ,

Nintendo heeft gisteren een nieuwe versie van zijn 3DS-handheld aangekondigd, namelijk de Nintendo 2DS. De handheld is in staat om alle 3DS- en DS-games af te spelen.

Het belangrijkste verschil zit in het feit dat de Nintendo 2DS niet het 3D-effect van de 3DS kan weergeven. Daarnaast is het ontwerp van de handheld gewijzigd: het is niet langer mogelijk de handheld in te klappen of de stand van het tweede scherm te veranderen.

De 2DS heeft wel gewoon twee schermen en dezelfde besturing en knoppen als zijn een dimensie grotere broer. Bovendien ondersteunt de 2DS dezelfde onlinefuncties als de 3DS, namelijk Nintendo eShop, alle downloadbare games en alle draadloze internetfuncties, zoals multiplayer en Nintendo Video.

De Nintendo 2DS zal beschikbaar komen in wit met rood, zwart met blauw of geheel zwart of wit en verschijnt op 12 oktober, dezelfde dag dat de nieuwe Pokémon-games verschijnen. De adviesprijs bedraagt 129,99 dollar, naar verwachting zal die prijs letterlijk vertaald worden naar euro’s, maar dat is nog niet bekendgemaakt.

Naast de nieuwe handheld kondigt Nintendo ook een prijsverlaging aan voor de Wii U-console. Per 4 oktober zal de Wii U Premium goedkoper worden. Hoeveel er in Nederland precies van de prijs af gaat, is onduidelijk. In de VS is de Wii U Premium 50 dollar goedkoper.