2min

Tags in dit artikel

, , , , , , , , , ,

Zoals de geruchten al een tijdje voorspelden heeft Microsoft nu Windows Live Messenger voor de iPhone, iPod Touch en iPad uitgebracht in de VS, Canada, het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk. De applicatie is beschikbaar via de App Store. Messenger is al beschikbaar als onderdeel van de mobiele Windows Live suite op veel apparaten, dus deze release voegt alleen nog een besturingssysteem (iOS 3.0+) toe.

Om de Messenger op de iPhone te installeren heb je minimaal iOS 3.0 nodig en 7,28 MB aan ruimte. Messenger voor de iPhone heeft als versie 1.0.1 en ondersteunt Engels en Frans als taal. Je kan met de app chatten met meerdere mensen, je chat geschiedenis bekijken, emoticons gebruiken, buzzers versturen en links en foto’s delen met anderen. Foto’s kun je ook uploaden, je kan albums maken en bijschriften toevoegen. Ook zit er een integratie met hotmail in het programma, hierdoor kun je ook je emails lezen en versturen zonder de app te verlaten.

De app gebruikt push meldingen, wat betekent dat als je een nieuwe IM of email krijgt, je hier een melding van krijgt ook al ben je niet met de app bezig. Je kan ook nog eens de gedeelde status-updates van je vrienden bekijken van sociale netwerken zoals Facebook, MySpace en dergelijke. Microsoft geeft aan dat de app een afgeslankte en toch volledige versie van de aankomende Messenger beta voor de PC is. Oftewel er zitten hier al functies in die nog niet in de Windows-versie zijn verschenen. De release van de beta voor de PC wordt later deze week ergens verwacht. Wanneer de app ook in Nederland beschikbaar zal zijn is nog niet bekend, maar dat zal waarschijnlijk niet lang meer duren.