min

Tags in dit artikel

, , , ,

Skype en Fring liggen met elkaar in de clinch. Afgelopen maandag publiceerde Fring een bericht waarin ze beweren dat Skype het bedrijf had gedwongen om het gebruik van Skype stop te zetten. Volgens Fring zou Skype gedreigd hebben met juridische stappen.

Fring werd opgericht in 2006 en levert onder meer videochat- en spraakdiensten aan hun gebruikers via open netwerken van derde partijen, zoals GoogleTalk, SIP, Twitter en voorheen ook Skype. Fring noemt de beslissing van Skype een ‘anti-competitieve hinderlaag’ en geeft aan dat Skype ze ervan weerhoudt op verbindingen met Skype-gebruikers te leggen, maar gebruikers van Fring zouden wel in staat zijn om hun ‘Skype-vrienden’ uit te nodigen om over te stappen op Fring.

Skype laat in een reactie op het bericht van Fring weten dat Fring onzin uitkraamt.

"Ongeveer een uur geleden publiceerde Fring een bericht op zijn blog waarin ze aangaven dat wij hun toegang tot Skype hebben geblokkeerd. Laat het duidelijk zijn dat dit absoluut niet waar is", aldus Robert Miller van Skype.

Skype geeft aan dat Fring lange tijd gebruik heeft gemaakt van Skype op een manier die in strijd is met Skype API’s Terms of Use and End User License Agreement. Miller geeft aan dat ze enige tijd op een nette manier tot een oplossing proberen te komen met Fring. Ten slotte geeft Miller aan dat Fring de keuze om Skype-functionaliteit te verwijderen uit zichzelf heeft gemaakt.