2min

Tags in dit artikel

, , , ,

Facebook voor Android heeft zojuist een grote update gekregen. De nieuwe versie voegt een aantal belangrijke nieuwe functies toe zoals Events, friend requests en de mogelijkheid om video’s af te spelen.

Lange tijd was er kritiek op de applicatie die in vergelijking met zijn iPhone-tegenhanger als onvoltooid aanvoelde. De update zorgt er echter voor dat veel van de belangrijkste features van Facebook nu beschikbaar zijn via de officiële Facebook-app.

Lijst met veranderingen:

Een aangepast startscherm met:

  • De mogelijkheid om naar vrienden te zoeken of een status-update te plaatsen met één muisklik;
  • Nieuw foto-gedeelte die ervoor zorgt dat foto’s en video’s van vrienden in je News Feed makkelijker te bekijken zijn;
  • Versleepbaar notificatie-blok waar je op kan zien of er iets op je wall gepost is, een post leuk vindt of erop gereageerd heeft, of wanneer je getagged bent in een foto;
  • Het afspelen van video via de applicatie, vergelijkbaar als in Facebook for iPhone-app;
  • Ondersteuning voor Events;
  • Reageren op friend request zonder de applicatie te verlaten.

Naast de bovenstaande veranderingen is het in de nieuwe versie makkelijker om links te openen die je vrienden via Facebook gedeeld hebben, simpel dubbelklikken op de link zorgt ervoor dat je doorverwezen wordt naar de bron.

De eerste reacties op de nieuwe versie van de applicatie zijn over het algemeen positief, er is echter nog steeds kritiek op niet-werkende functies, zoals Chat.