1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Facebook kondigt de uitgave van een nieuwe Android-applicatie voor vandaag aan. Deze nieuwe applicatie maakt geen gebruik meer van HTML5-elementen, waardoor de snelheid in sommige gevallen verdubbelt dankzij native code.

Volgens Facebook-engineer Philip Fung, is de Facebook-app voor Android twee keer zo snel bij het bekijken van foto’s en het openen van de tijdlijn. Daarnaast start de app ook sneller op. De belangrijkste aanpassingen die gedaan zijn, zijn gemaakt onder de motorkap om de snelheid te verhogen. Een andere Facebook-engineer, Frank Du, geeft aan dat deze laatste versie van de Android-applicatie een solide fundering creëert waarop verder gebouwd kan worden.

Facebook had eerder vandaag nog een andere goede mededeling voor de Android-gemeenschap. De SDK 3.0 is de bètafase gepasseerd. De bèta werd al 80.000 keer gedownload in zes weken tijd en brengt een aantal nieuwe mogelijkheden naar het platform. Net als bij SDK 3.0 voor iOS laat het nieuwe ontwikkelpakket gebruikers makkelijker aanmelden en bij toestemming interactie creëren tussen Facebook en een applicatie, zonder de applicatie te verlaten. Ook kunnen ontwikkelaars via een nieuwe mogelijkheid meten hoeveel kliks en installaties er zijn afgehandeld.