1 min

Het bedrijf achter de eerste versie van Age of Empires is reeds geruime tijd ten onder gegaan, maar nog steeds laat Microsoft nieuwe versies maken van de game omdat deze zo ontzettend succesvol is geweest. Nu komt er een nieuwe variant van game, namelijk een online versie.

Ontwikkelstudio Robot Entertainment is bezig met de nieuwe Age of Empires online titel, deze zal straks voor iedereen gratis beschikbaar worden. Waarschijnlijk zal de game zichzelf via advertenties moeten terugverdienen.

De ontwikkelstudio gaat de klassieke Age of Empires gameplay mixen met het (MMO)RPG genre in een soort cartoon style. Dat klikt aan de ene kant verschrikkelijk en aan de andere kant veelbelovend. We hebben wat screenshots en een video toegevoegd zodat je er zelf een goed beeld van kan vormen.

Zoals het er nu naar uit ziet, zal de wereld oneindig worden en blijft alles gewoon door draaien ook als je niet bent ingelogd. Spelers kunnen stijgen in level en krijgen de mogelijkheid om missies te voltooien en samen te werken met andere spelers. Ook komt er de mogelijkheid om steeds een groter gebied in handen te krijgen.

Ook is het doel om de systeemspecificaties zo laag mogelijk te houden zodat het overal mogelijk wordt om het spel te downloaden en te spelen.