min

Tags in dit artikel

, , ,

In de nieuwste editie van het Game Informer-magazine wordt The Elder Scrolls Online uit de doeken gedaan. De MMO-game wordt ontwikkeld door Zenimax Online Sudios en uitgegeven door Bethesda Softworks. Een release staat gepland voor 2013, de game zal uitgebracht worden voor Windows en Mac OS X.

Er gingen al enige tijd geruchten over een MMO-game binnen de Elder Scrolls-wereld. Op dit moment is er naast een aankondiging weinig bekend over gameplay en inhoud. De eerste details zullen in het in juni te verschijnen nummer van het Amerikaanse magazine uitgediept worden.

Het verhaal zal zich opnieuw afspelen in Tamriel, waar ook de gebeurtenissen uit Oblivion en Skyrim hebben afgespeeld, maar in tegenstelling tot de voorgaande games zal de game zich niet beperken tot één regio, maar zal het gehele land te doorlopen zijn. Spelers zullen de wereld van ongeveer 100 jaar voor de gebeurtenissen uit Skyrim betreden, ten tijde dat de Daedric-prins Molag Bal heel Tamriel tot zijn demonische rijk toe wil eigenen.

Zenimax Online Studios is al een aantal jaar onder leiding van MMO veteraan Matt Firor, bekend van onder andere Mythic’s Dark Age of Camelot, bezig met de ontwikkeling van de MMOG. The Elder Scrolls Online zal worden voorzien van een PvP-systeem, waarbij spelers de keuze krijgen uit drie verschillende facties.

Zojuist heeft Bethesda de eerste teaservideo vrijgegeven.