1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Deze week begint Yahoo met het overzetten van haar zoekmachine naar de zoekmachine van Microsoft, Bing. Deze wijziging was al eerder vastgelegd in het outsourcing-contract dat Yahoo en Microsoft zijn aangegaan.

De eigen zoekmachine van Yahoo, die als bijnaam Search Monkey heeft, zal ophouden te bestaan en zal niet meer worden gebruikt. De zoekresultaten bij Yahoo zullen straks worden voorzien van de boodschap: "Powered By Bing.".

In het contract dat Microsoft en Yahoo zijn aangegaan is Microsoft verantwoordelijk voor al het technische werk dat op de achtergrond gebeurd. Het spideren van het web met zoek-crawlers en het opslaan, bijhouden en ordenen van de zoekresultaten wordt allemaal door Microsoft verzorgd.

De voorkant van de website, de layout, het design en de functies van de website blijven allemaal behouden en onder de verantwoordelijkheid van Yahoo. Dat geldt zelfs voor de API’s die Yahoo op dit moment biedt aan ontwikkelaars om een eigen zoekmachine te bouwen op basis van die van Yahoo, straks dus op basis van Bing. Met zelf gebouwde zoekmachines via de API kan gezocht worden op één enkele website of op het hele internet.