Sony heeft vandaag een nieuwe firmware versie van zijn Playstation 3 uitgebracht, het gaat om versie 3.42. De update heeft eigenlijk maar één functie en dat is het blokkeren van de jailbreak USB-sticks. Hiermee lijkt het kat en muis spel echt te zijn begonnen.

Deze nieuwe firmware versie moet je installeren wil je nog toegang krijgen tot het PSN netwerk, hiermee zorgt Sony ervoor dat iedereen deze versie wel wilt installeren. Met een proxy of tor is deze blokkade wellicht nog te omzeilen maar het is een kwestie van tijd totdat nieuwe games ook deze firmware versie vereisen. De grote vraag is nu of de makers van de jailbreak opnieuw in staat zijn met een update van de USB-stick de Playstation 3 opnieuw te jailbreaken of dat Sony in staat is om meteen de deur potdicht te gooien.

Ook heeft Sony inmiddels verklaard druk bezig te zijn om via juridische wegen de verkopers van de jailbreak USB-sticks aan te pakken. In Australië is de verkoop van de USB-sticks inmiddels door een rechter verboden. Het compleet uitroeien van het bestaan van de USB-stick is echter onmogelijk, gezien de code al gereversed engineered is en op internet te downloaden. De jailbreakers zijn nu weer aan zet!