1 min

De makers van de zoekmachine Bing maakte gisteren in San Francisco bekend dat de zoekmachine een hele metamorfose is ondergaan. Onder andere met nieuwe HTML5 features, met bewegende achtergronden, zwevende kolommen, en zoekresultaten die meescrollen.

Bing introduceerde dit bij het ‘Internet Explorer 9 Beta launch event’ in San Francisco. De zoekmachine is vooral bekend vanwege de bekende ‘fotografische voorpagina’ op de website, maar volgens de makers is het nu ook mogelijk om uit te zoomen vanuit de foto’s, voor meer uitbreid zicht.

Daarnaast zal de zoekmachine ook HTML5 gebruiken om de zoekresultaten op de website te verbeteren, met als voorbeeld de navigatie (Web, Afbeeldingen, Nieuws etc.) zal op de top van de pagina blijven staan als je naar beneden scrolt voor de zoekresultaten.


En tot slot hebben ze HTML5 gecombineerd met de afbeeldingen om zo slideshows te creëren. Je kan Bing zo instellen dat de zoekmachine automatisch de afbeeldingen – bij de zoekresultaten – weergeeft als slideshows.