1 min

Tags in dit artikel

, ,

Microsoft heeft afgelopen weekend Bing gelanceerd. De nieuwe zoekmachine van Microsoft zou officieel pas in de loop van vandaag live gezet worden, maar de softwaregigant heeft besloten dit te vervroegen. Bing is in Nederland ook live gegaan, weliswaar beperkt.

Bing, de nieuwe zoekmachine van Microsoft, moet resultaatgericht zijn. Het zou makkelijker zijn om diverse informatiebronnen te raadplegen en Microsoft hoopt een innovatieve dienst neergezet te hebben met Bing.

De zoekmachine is van het weekend online gegaan. Ook in Nederland. In Nederland is echter alleen nog een betaversie beschikbaar, waar diverse functionaliteit mist. Microsoft heeft aangegeven te werken aan de extra functionaliteit, die alwel in de Verenigde Staten beschikbaar is. In Nederland is momenteel Web, Afbeeldingen, Shopping, Nieuws en xRank beschikbaar, veel minder dan in bijvoorbeelde Verenigde Staten.

Met de huidige inrichting van de Nederlandse Bing betreft het nog een eenvoudige zoekmachine, maar wanneer de locatie gewijzigd wordt naar de Verenigde Staten blijkt ineens dat Bing veel meer in zijn mars heeft. De features die Nederland alwel heeft, zijn overigens ook niet compleet. Bijvoorbeeld Shopping linkt gewoon door naar de – Door Microsoft overgenomen – website Ciao.nl. Al met al lijkt het erop dat Microsoft nog veel te doen heeft, voordat de Nederlandse Bing een interessante concurrent kan worden voor bijvoorbeeld Google.

Wie Bing zelf uit wil proberen kan terecht op www.Bing.com.