1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Sociale netwerken zoals Twitter maken kenniswerkers extra productief. Verschillende bedrijven die Twitter gebruiken op de werkvloer hebben dit inmiddels bewezen. Bedrijven die social media niet op hun werkvloer toelaten zijn niet goed bezig, aldus de website MT.

Twitter gebruiken op je werkplek schijnt een goede afleiding te zijn. Brendan I. Koener van Wired schreef er een column over. "Mensen zijn niet gebouwd om continu de focus te houden op één aangewezen taak," vertelt Koener. "We hebben periodieke breaks nodig om de druk even van onze gedachten te halen zodat we daarna weer fris kunnen nadenken. Onderzoekers noemen dat proces incubatie."

Volgens een Amerikaanse professor, genaamd Don Ambrose, is het goed dat een mens tijdens zo’n moment van rust het beste kan worden blootgesteld aan nieuwe informatie.

Twitter geeft voor bedrijven, behalve afleiding, ook een productiviteitsboost. Dit bewijst Menno Lanting, auteur van het boek ‘Connect!’: "Laatst nog moest ik voor een presentatie naar Maastricht. Best een eindje rijden natuurlijk. Omdat ik daarna nog een gat in mijn agenda had zitten, heb ik op Twitter de vraag uitgezet of er nog andere bedrijven in Zuid-Limburg waren die interesse hadden in een presentatie over social media. Binnen een dag had zich een bedrijf gemeld. Zo werd die trip naar Maastricht ineens een stuk productiever. Ik had die partij natuurlijk nooit gevonden zonder het gebruik van Twitter."