1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Evelien Lohbeck is een Nederlandse video-artieste die heeft meegedaan aan de internationale YouTube Play Video-wedstrijd. Hierbij is ze een van de vijfentwintig winnaars geworden. Alle winnaars zijn te zien op de blog van YouTube.

Het kunstwerk van Evelien Lohbeck zal twee dagen te zien zijn in het Solomon R. Guggenheim Museum in New York. Voor de wedstrijd waren er 23.358 inzendingen uit 91 landen. In de video verandert de Nederlandse een papierboek in een laptop en laat deze tot leven komen in het filmpje.

Uit alle 23.358 inzendingen zijn er eerst 125 video’s geselecteerd. Vervolgens werden deze getoond via het YouTube Play-kanaal en in de videokiosks in de Guggenheimmusea wereldwijd. De overige winnaars komen onder andere uit Japan, Chili, de Verenigde Staten, Zuid-Afrika, Australië, Brazilië, Canada, Tsjechië, Denemarken, Engeland, Frankrijk, Noord-Ierland en Zuid-Korea.

YouTube Nederland voegt eraan toe: "YouTube Play is een geslaagde poging om de diamanten onder de video’s op het kruispunt van creativiteit en technologie te vinden en te tonen."