1 min

Tags in dit artikel

, ,

Britse gebruikers van het online-videokanaal Youtube welke regelmatig populaire video’s online zetten krijgen betaald voor hun inspanningen. Dat heeft YouTube donderdag aangekondigd.

Gebruikers krijgen een deel van de inkomsten die gegenereerd worden uit advertenties die worden getoond naast de video’s die ze geüploaded. Dit zou potentieel duizenden euro’s per maand kunnen opleveren.

Het "Youtube Partner Programme" is al getest in de Verenigde Staten en Canada. Om mee te kunnen doen moeten deelnemers zich registreren en voldoen aan een aantal eisen. Zo moeten de filmpjes die ze uploaden origineel en populair zijn en moeten ze regelmatig nieuwe filmpjes uploaden, pas dan komen ze in aanmerking voor het geld. Eendagsvliegen komen hiervoor dus niet in aanmerking.

YouTube, eigendom van Google, heeft niet gemeld welk percentage van de advertentie-inkomsten uitbetaald gaan worden, maar gebruikers in de Verenigde Staten wiens video’s meer dan één miljoen hits krijgen verdienen duizenden euro’s per maand aldus een woordvoerder van de videosite.