1 min

Tags in dit artikel

, , ,

De Nederlandse website van de creditcardmaatschappij Visa is vanaf vanmorgen vroeg weer bereikbaar. De website van de creditcardmaatschappij was al vanaf woensdagavond niet meer bereikbaar, dit kwam door een geplande ddos attack van de actiegroep Anonymous.

De aanval is bedoelt ter verdediging van de website Wikileaks. Ook Paypal en Mastercard waren wereldwijd slachtoffer van de aanval, dit omdat zij onder druk van de Amerikaanse overheid hebben besloten om niet langer betalingen voor Wikileaks te verwerken. De actiegroep wil op deze manier duidelijk maken dat de partijen gewoon hun werk moeten doen en de betalingen voor Wikileaks weer moeten hervatten. Inmiddels heeft de betalingsprovider van Wikileaks al juridische stappen tegen Mastercard aangekondigd.

Visa, een van de grootste creditcardmaatschappijen ter wereld, heeft eerder al laten weten dat de transacties en bankgegevens niet getroffen zijn door de aanvallen. Woensdag was op de home pagina van de website van Visa te lezen dat de website het doelwit was van Operation Payback.

De actiegroep had de aanval al eerder aangekondigd via Twitter, kort nadat de aanval gedaan was bleef de actiegroep instructies geven aan degenen die meehielpen aan de aanval. De actiegroep heeft zelf ook een website anonops.net deze website is nu ook al een tijdje offline door een onbekende reden.