1 min

Facebook heeft een nieuwe manier gevonden om de nieuwsfeed te filteren. Gebruikers die toegang hebben tot het nieuwe profiel zien een drop-downpijltje naast hun ‘meest recente’ nieuwsfeedtabblad op de startpagina die doorverwijst naar een menu met filters voor statusupdates, games, links, foto’s en pagina’s.

Voorheen kon een gebruiker op zijn startpagina alleen nog kiezen uit het meeste recente en belangrijkste nieuws, maar nu heeft Facebook er voor gezorgd dat je ook nieuws en updates ziet die gerelateerd zijn tot statussen, games, foto’s, links en pagina’s. Daarnaast kan een gebruiker ook kiezen om alleen updates te zien van een specifieke groep of vriendenlijst. Het menu geeft een gebruiker ook de mogelijkheid om toegang te krijgen tot ‘Live Feed’-instellingen, waar je kan bepalen of je meer of minder updates wil bekijken van een specifieke gebruiker.

De nieuwe filterfunctie van Facebook is momenteel alleen nog zichtbaar voor een beperkt aantal gebruikers en het wordt nog getest door Facebook zelf, maar de filters zijn geheel niet nieuw voor Facebook. In het verleden heeft het sociale netwerk al geëxperimenteerd met het nieuwsfeed.