LinkedIn, het sociale media platform voor professionals biedt sinds gisteren een nieuwsdienst aan. Deze dienst is aan te passen aan eigen interesses en de populariteit van de berichten worden bepaald door het aantal keer dat deze gedeeld is door de gebruikers van LinkedIN.

LinkedIn biedt sinds gisteren een nieuwsoverzicht aan uit meer dan 22 industrieën waaronder bijvoorbeeld internet en IT. LinkedIn gebruikt het aantal keer dat de artikelen gedeeld zijn door de leden als maatstaf. Ook gedeelde artikelen van LinkedIn gebruikers via Twitter worden meegenomen. Volgens LinkedIn worden er dagelijks meer dan één miljoen berichten gedeeld. Helaas is de website van LinkedIn nog steeds niet beschikbaar in het Nederlands waardoor er ook geen Nederlandse bronnen worden weergegeven bij deze nieuwsdienst.

LinkedIn is een populaire website onder mensen die graag banden onderhouden via een professionelere vorm van social media. Daarnaast is de website ook erg populair onder werkzoekende ICT’ers. LinkedIn heeft inmiddels een gebruikers database van meer dan 90 miljoen personen. Aankomende dinsdag zal er ook een LinkedIn iPhone applicatie verschijnen met deze nieuwe dienst.