2min

Gisterenavond heeft Twitter dan toch de geruchten bevestigd en een eigen fotodienst aangekondigd voor de populaire microblogdienst. De fotodienst van Twitter komt niet per direct beschikbaar, maar in de loop van de komende weken. Wel heeft Twitter sinds gisteren een vernieuwde versie van zijn zoekmachine gelanceerd, die beter, sneller en relevantere resultaten toont, aldus Twitter.

De geruchten over een eigen fotodienst van Twitter deden al even de ronde, maar is nu dan ook door het bedrijf bevestigd. Twitter heeft ervoor gekozen om niet zelf met een compleet platform te komen, maar om samen te werken met Photobucket. Dat zal de foto’s gaan hosten, terwijl Twitter alleen een foto-uploadfunctie zal verwerken in al zijn clients. Hiermee wordt het dan ook mogelijk om een foto echt aan een tweet toe te voegen.

De markt van fotosites voor Twitter is er een die al aardig ontwikkeld is. Er zijn meerdere grote fotosites die de mogelijkheid bieden om eenvoudig foto’s te uploaden en te gebruiken in tweets. Deze sites verdienen allemaal geld met de reclame die rond deze foto’s wordt getoond. Voor hun zal de lancering van Twitters eigen fotodienst minder goed nieuws zijn, gezien deze website overbodig zullen worden en hun inkomsten en gebruikers waarschijnlijk drastisch zullen gaan dalen. De fotodienst van Twitter zal binnen enkele weken op alle platformen te gebruiken zijn.

Er is wel per direct een nieuwe Twitter Search beschikbaar. De zoekmachine van Twitter is volledig, waardoor je nu nog makkelijker en sneller zou moeten kunnen zoeken en bovendien zouden de resultaten ook veel relevanter moeten zijn, aldus Twitter. Ook worden er foto’s en video’s getoond in deze zoekresultaten, iets wat voorheen nog niet mogelijk was.