2min

Microsoft heeft de domeinnamen Microsoft-Sony.com en Sony-Microsoft.com geregistreerd. Waarom het bedrijf deze domeinnamen heeft vastgelegd is vooralsnog onduidelijk. Het meest voor de hand ligt dat de bedrijven gaan samenwerken, maar bij eerdere grote samenwerkingen van Microsoft werden ook niet steeds de domeinnamen geregistreerd.

Het blijft dus vooral gissen waarom Microsoft deze domeinnamen heeft geregistreerd. Als je de producten van beide bedrijven naast elkaar legt, dan is de meest voor de hand liggende samenwerking er een tussen Microsoft en Sony Ericsson. Het zou dan gaan om een samenwerking voor het maken van Sony Ericsson smartphones met Windows Phone 7. De domeinnamen Microsoft-Nokia.com en Nokia-Microsoft.com zijn echter niet in handen van een van de genoemde partijen. Waardoor je zou kunnen twijfelen aan deze theorie.

Een andere samenwerking zou er een kunnen zijn voor Sony VAIO laptops en Windows 8. Sony maakt al jarenlang VAIO laptops van zeer hoge kwaliteit, Microsoft zou aan Sony een goede partner hebben voor Windows 8 die zeker niet zou misstaan.

Tot slot blijft er natuurlijk een samenwerking over op het gebied van gaming. De twee bedrijven zijn hier echter elkaars grootste concurrenten en het ligt daarom ook niet voor de hand dat de bedrijven op dit gebied gaan samenwerken. Microsoft heeft met de Xbox 360 en Sony met de PlayStation 3 een gameconsole in handen die gelijkwaardig zijn aan elkaar. Binnen enkele jaren wordt er echter wel een nieuwe strijd verwacht tussen de titanen als de nieuwe consoles op de markt gaan komen. Nintendo zal deze dans leiden door volgend jaar de Wii U op de markt te brengen.