1 min

Een directeur van Sony heeft aangegeven dat er intern wordt overwogen om een Windows Phone te ontwikkelen. De laatste Sony-telefoon met een besturingssysteem van Microsoft draaide op Windows Mobile 6.1 en kwam vijf jaar terug op de markt.

Pierre Perron, het hoofd van Sony Mobile Europa, geeft tegenover TechRadar aan dat Sony niet op één besturingssysteem wil leunen. Momenteel ontwikkelt Sony enkel Android-smartphones. Desgevraagd wordt aangegeven dat het Japanse bedrijf onder andere in gesprek is met Microsoft, de ontwikkelaar van Windows Phone.

Bij het vraagstuk of Sony al dan niet moet beginnen met de ontwikkeling van een Windows Phone, wordt onder andere bekeken wat het bedrijf voor extra’s kan bieden op Windows Phone. Waar fabrikanten bij Android verregaande mogelijkheden hebben om zaken aan te passen, ligt dat bij Windows Phone namelijk heel anders. De integratie van Xbox-diensten is voor Sony wellicht ook een punt van discussie. Sony maakt immers zelf de concurrerende PlayStation-producten.

Er zijn echter geen concrete plannen voor Sony om een Windows Phone te maken, er is dus nog niet begonnen met de ontwikkeling. Momenteel bevinden Sony en Microsoft zich dus nog in een aftastende fase. Volgens geruchten zou het Japanse bedrijf medio 2014 op de proppen komen met een Windows Phone.