1 min

Tags in dit artikel

,

Facebook heeft gisteren een nieuwe mobiele applicatie gelanceerd waarmee iedereen met een Facebook-account berichten naar elkaar kan sturen via het internet. Deze app is de volgende concurrent van Blackberry’s Ping en het populaire WhatsApp. De nieuwe dienst heet Facebook Messenger en is tot op heden alleen beschikbaar in een select aantal landen.

WhatsApp en Ping zijn de twee bekendste en meest populaire apps om berichten mee te versturen via het internet. Facebook komt nu dus met een eigen alternatief: Facebook Messenger.

Facebook Messenger is een uitbreiding op de berichtendienst van Facebook. Deze nieuwe app staat los van de al bestaande Facebook-app en is ontwikkeld om sneller berichten mee te kunnen versturen. Met de bestaande Facebook-app kunnen leden alleen berichten sturen naar hun Facebook-vrienden. Gebruikers kunnen met Facebook Messenger niet alleen berichten naar Facebook-vrienden sturen maar ook naar andere personen in hun contactenlijst. Ook kunnen ze een groepgesprek starten, foto’s toevoegen aan hun berichtten en hun locatie delen via een bericht. Zo kan je in een groepsgesprek precies zien waar al je gesprekpartners zich bevinden en eventueel een afspraak plannen op een centrale plek.

Facebook Messenger is op dit moment alleen verkrijgbaar in de Verenigde Staten, Canada, Verenigd Koninkrijk en Ierland, wanneer de app in de rest van Europa beschikbaar komt is nog onduidelijk. Op dit moment heeft Facebook een app vrijgegeven voor Android-toestellen en de iPhone. Een app voor de Blackberry-toestellen zal later volgen.