1 min

Facebook heeft besloten om de Facebook Messenger functionaliteiten uit de standaard Facebook-app te strippen, gebruikers moeten in het vervolg de aparte Messenger-app gebruiken om privé berichten te versturen. Gebruikers die deze app nog niet hebben en een privé bericht ontvangen krijgen de melding dat ze de Facebook Messenger-app moeten installeren.

Facebook is al langer bezig om gebruikers te converteren naar de Facebook Messenger-app. Dit gebeurde eerst geleidelijk maar het bedrijf gaat nu een drastische beslissing nemen door de Messenger-functionaliteit uit de normale Facebook-app te halen. Gebruikers worden hierdoor verplicht Facebook Messenger te gebruiken als ze privé berichten willen ontvangen of versturen vanaf hun smartphone.

Op de website van Facebook, maar ook in de iPad-app en Windows Phone-app blijft de Messenger-functionaliteit wel gewoon bestaan in de Facebook-app. Voor deze platformen is geen aparte Facebook Messenger-app beschikbaar. Binnen de Facebook-app blijf je overigens wel meldingen ontvangen van nieuwe privé berichten, maar je kan ze niet meer lezen. Daarvoor moet je Facebook Messenger installeren.

Facebook laat weten dat mensen die Facebook Messenger hebben geïnstalleerd zo’n 20 procent sneller reageren dan gebruikers die dat niet hebben gedaan. Op dit moment gebruiken zo’n 200 miljoen gebruikers elke maand Facebook Messenger en zijn gezamenlijk goed voor 12 miljard berichten. Facebook hoopt met deze stappen het gebruik van Facebook Messenger te verhogen. Facebook is verder van mening dat beide apps afzonderlijk beter zijn dan wanneer ze in elkaar zijn geïntegreerd.