Mediamarkt gaat de concurrentie aan met Spotify, het bedrijf gaat in de Mediamarkt- en Saturnwinkels reclame maken voor haar nieuwe muziekdienst, welke de naam Juke zal dragen. Voor 10 euro per maand kan men onbeperkt luisteren naar gestreamde muziek.

Vandaag heeft Mediamarkt tijdens de consumentenelektronicabeurs de IFA bekendgemaakt met een Spotify-kloon te komen. Onder de merknaam Juke wordt om te beginnen in Duitsland de muziekdienst gelanceerd. Daarna moeten andere landen in Europa snel gaan volgen, wanneer Nederland precies aan de beurt is blijft nog even onduidelijk.

In totaal beschikt de dienst over 13 miljoen nummers die te beluisteren zijn via de streamingdienst. Aan de mobiele telefoons is ook gedacht, daarop kunnen de nummers lokaal worden opgeslagen en geluisterd zodat er niet constant een internetverbinding nodig is. De licenties voor de nummers worden geleverd door een Engelse dochteronderneming van Media-Saturn genaamd 24-7 Entertainment. De dienst gaat verder gebruik maken van de Dolby Pulse-audiocodec, waarmee een zeer hoge kwaliteit geluid kan worden gehaald tegen een lage bitrate, hierdoor zijn de kosten voor het operationeel houden van de dienst een stuk lager.

Indirect gaan de Duitsers hiermee ook de concurrentie aan met Apples iTunes, welke tot op heden nog geen streamingmuziekdienst heeft gelanceerd.