1 min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Vandaag is op de blog van Google+ bekendgemaakt dat er een Google+ API beschikbaar is gekomen. Een API is een interface waarmee software onderling kan communiceren met andere software. Het is nu dus mogelijk voor ontwikkelaars om informatie uit Google+ te halen en deze te gebruiken in een andere applicatie.


Deze API zorgt er onder meer voor dat de ontwikkelaars bij de publieke profiel informatie kunnen van gebruikers en de bijbehorende berichten in de stream. Ook is het mogelijk om indien de applicatie toegang krijgt tot meer gegevens van de gebruiker, ook niet publiekelijke gegevens te benaderen. Hiermee is het in principe mogelijk voor een applicatie als Seesmic of TweetDeck waarmee je ook je Twitter en Facebook stream kan lezen en verzenden, om ook je Google+ stream in de applicatie te tonen. Deze eerste API is een stap in de goede richting en met deze vooruitgang kunnen er hele mooie applicaties gebouwd worden. Of Tweetdeck en Seesmic ondersteuning gaan bieden aan Google+ is nog niet bekend.

Google wijst ontwikkelaars erop dat ze rekening moeten houden met een gezonde gang van zaken bij het ontwikkelen. Hiermee verwijzen ze naar de drie aangeduide richtlijnen in de Platform Developer Policies. Hierin staan de drie belangrijkste uitgangspunten beschreven; gebruiker staat op nummer één, respect voor de data van Google en wees transparant.