2min

Google gaat met de integratie van zijn sociale netwerk Google+ in Google Apps een volwaardig online alternatief bieden voor Microsoft Office. Hiermee wordt het voor bedrijven die gebruik maken van Google Apps gemakkelijker om documenten onderling te delen.

Google laat weten dat Google+ de komende dagen automatisch beschikbaar wordt voor alle klanten die gebruikmaken van de betaalde Google Apps en mensen die de gratis versie van Google apps gebruiken en hebben gekozen om nieuwe services automatisch te gebruiken.

Met de integratie van het sociale netwerk in Apps biedt Google de mogelijkheid om tijdens het bewerken van een gezamenlijk Docs-document een videogesprek te voeren met collega’s. "Hang-outs met extra’s laat je werken aan gezamenlijke projecten, zelfs als jouw team niet in dezelfde ruimte is", schrijft Google in een blogpost. Volgens het bedrijf bevordert dat de productiviteit. Ook kunnen bedrijven ervoor kiezen om gericht berichten te versturen naar geselecteerde groepen medewerkers door middel van Circels. Tot voor kort waren zakelijke profielen op het sociale netwerk uitgesloten. Met de integratie van Google+ moet de dienst er nu ook zijn voor bedrijven en instellingen. Beheerders kunnen Google+ automatisch integreren binnen hun organisatie als wordt voldaan aan een aantal door Google opgestelde eisen. Werknemers hoeven zich daarna alleen nog maar aan te melden op de website van Google+.

De internetgigant heeft ook rekening gehouden met klanten die Google+ gebruiken met hun Gmail. Een migratietool, die over enkele weken beschikbaar is, biedt de mogelijkheid om over te stappen en zorgt er tegelijkertijd voor dat je als gebruiker je circles behoudt.