2min

Het beheren van je Google+ profiel of zakelijke pagina wordt op korte termijn een heel stuk makkelijker. In november 2011 ging Google van start met een proef waarbij 6 bedrijven toegang kregen tot een API om je Google+ profiel en pagina mee te beheren. Dit aantal wordt de komende weken opgevoerd tot enkele honderden bedrijven.

Doordat de restricties van Google voor een groot deel verdwijnen wordt het straks voor veel bedrijven en websites makkelijker om ook hun Google+ profielen en pagina’s te beheren. Zij kunnen binnen niet al te lange tijd hun eigen favoriete applicatie hiervoor gebruiken.

Google heeft nog niet bekendgemaakt welke partijen er allemaal toegang krijgen tot deze API. Een API is een application programming interface, wat niet veel meer betekent dan een stukje software waarmee andere applicaties kunnen communiceren, in dit geval om gegevens uit te lezen of te publiceren op Google+. Google heeft wel gezegd dat het gaat om honderden bedrijven, waardoor de kans groot is dat jouw favoriete applicatie ook ondersteuning gaat bieden voor Google+.

Google+ is het afgelopen jaar flink gegroeid en ook al lijkt het sociale netwerk op dit moment weinig activiteit te kennen zijn de statistieken helemaal niet slecht. In slechts een jaar tijd heeft Google+ 250 miljoen gebruikers weten over te halen zich aan te melden voor Google+. Dagelijks maken 75 miljoen mensen gebruik van Google+ en maandelijks ligt dat aantal op 150 miljoen mensen. Ter vergelijking heeft Facebook op dit moment ongeveer 900 miljoen leden.

Het toegang geven tot de API leidde bij Facebook destijds voor een enorme toename aan gebruikers en activiteit op het sociale netwerk. Het ligt dus voor de hand dat dit bij Googel+ ook gaat gebeuren.