2min

Tags in dit artikel

, ,

Facebook en eBay zullen de handen ineen slaan. De twee partners zullen gezamenlijk een aantal e-commerce applicaties ontwikkelen met ingebakken functies voor het sociale netwerk Facebook.

Dat zegt Katie Mitic, een topvrouw bij Facebook die tevens in de raad van bestuur zit van eBay. Ze vertelde gisteren dat Open Graph van Facebook "naadloos" geïntegreerd zal worden met applicaties van bepaalde eBay diensten. Open Graph integreert alle websites die je bezoekt in een ‘sociale kaart’. Zo is het mogelijk dat andere gebruikers op jouw website stuiten als ze een zoekopdracht uitvoeren, de nieuwsfeed lezen of het profiel van een specifieke Facebook-gebruiker bezoeken. Op deze manier wil eBay ontwikkelaars stimuleren om applicaties te maken voor hun e-commerce activiteiten.

Door de integratie van Facebook functies met e-commerce activiteiten willen beide partijen van online shoppen een meer persoonlijke beleving maken. Dat willen ze bereiken door de gedachtes van gebruikers tentoon te stellen op een virtuele boekenplank.

De ideeën worden met niet al te groot enthousiasme ontvangen. Analisten hadden een diepgaandere samenwerking tussen Facebook en eBay verwacht. Zij houden deze optie nog steeds voor mogelijk, maar zal waarschijnlijk niet op korte termijn plaatsvinden. Het aandeel van eBay ging gisteren licht onderuit met een daling van 0,2 procent.

Volgens een anonieme bron zal eBay binnenkort ook een nieuw betalingssysteem onthullen, genaamd PayPal Access. Gebruikers hoeven met dit systeem niet langer hun creditcardgegevens en verzend- en factuuradres bij de hand te hebben, maar kunnen simpelweg met de inloggegevens van hun PayPal-account online shoppen.