1 min

Tags in dit artikel

,

Gisterenavond heeft het onlinebetaalplatform Paypal zijn nieuwe dienst PayPal Access aangekondigd. Met deze dienst is het voor consumenten niet langer noodzakelijk om voor elke webshop een nieuw account aan te maken. Hiervoor kan het PayPal account gebruikt worden.

De PayPal Acces kan op de webshop worden geïmplementeerd. Hierdoor zal het mogelijk worden om als consument met je PayPal account in te loggen. De transacties zullen zonder verdere registratie afgerond kunnen worden. De nieuwe dienst zal door eBay, die eigenaar is van PayPal, officieel worden gepresenteerd op het X.commerce Developer Congres dat in San Francisco zal plaatsvinden.

Op de X.commerce-conferentie zullen er meerdere diensten worden gepresenteerd door eBay, waaronder een barcodescanner-app. Deze tool, genaamd RedLaser, zal het mogelijk maken om streepjescode te scannen van producten. De applicatie zal online prijzen vergelijken van het gescande product waarna er een overzicht zal verschijnen met prijsvergelijkingen. Alle getoonde producten zullen via PayPal betaald kunnen worden.

Verder gaat eBay intensiever samenwerken met Facebook. Geheel onverwachts komt dit nieuws niet. De twee online platformen werken al geruime tijd samen en onlangs nam Facebook-topvrouw Katie Mitic een zetel in bij de raad van bestuur van eBay.