1 min

De LA Times meldt dat als het aan Apple ligt we binnenkort ook aangeschafte films via iTunes kunnen bekijken op alle iDevices, Apple TV of Macs. De film zal dan worden gestreamed zodat je niet eerst de hele film hoeft te downloaden. Apple moet echter nog een obstakel oplossen en dat zijn de filmmaatschappijen.

Apple zou op dit moment al met verschillende filmmaatschappijen in onderhandeling zijn om contracten af te sluiten voor de licenties op hun films. Hoelang Apple al bezig is met deze onderhandelingen en hoelang het mogelijk nog gaat duren is niet duidelijk.

Het is echter duidelijk, je schaft eenmalig een film aan en je kan deze ten alle tijden terug kijken op één van je Apple-producten. Of het nou je iPhone, iPod, iPad, iMac, Apple-TV of Macbook is. Of de filmmaatschappijen bereidt zijn om in zee te gaan met Apple is ook nog maar de vraag. Google heeft tot op heden weinig succes met Google TV, deze dienst is door veel televisiezenders en filmmaatschappijen geblokkeerd.

Ook hebben een aantal grote Amerikaanse filmmaatschappijen gezamenlijk een filmverhuur dienst opgezet genaamd Ultraviolet. Men kan bij Ultraviolet films kopen maar ook huren. Waarbij de film vervolgens naar een van de ondersteunde apparaten wordt gestreamed. Apple’s filmdienst zou dan een directe concurrent worden van Ultraviolet.