WhatsApp momenteel onbruikbaar door storing

Waar vorige week de BlackBerry-gebruikers te maken hadden met een storing, zijn het vandaag de WhatsApp-gebruikers die problemen ondervinden. De na een jaar betaalde berichtendienst WhatsApp kan momenteel geen berichten versturen door een storing.

WhatsApp momenteel onbruikbaar door storingWat er precies aan de hand is, is nog onduidelijk, maar gebruikers kunnen in veel gevallen geen berichten versturen of ontvangen of er zit een heel lange vertraging tussen het versturen en ontvangen. Techzine ontving meerdere e-mails met klachten over WhatsApp en op Twitter regent het ook klachten over het niet goed functioneren van de dienst.

Hoe lang de storing nog gaat duren, is niet duidelijk. Op de website van WhatsApp is geen pagina ingericht waarop storingen gemeld kunnen worden. Wel heeft Techzine inmiddels per e-mail een reactie gevraagd aan WhatsApp.

WhatsApp momenteel onbruikbaar door storing
Update 14:36: Sommige WhatsApp-gebruikers kunnen weer gebruik maken van WhatsApp, terwijl andere nog problemen ondervinden. De storing lijkt niet platformafhankelijk te zijn.

WhatsApp momenteel onbruikbaar door storing
Update 15:45: De storing lijkt erger te zijn geworden, we ontvangen steeds meer klachten dat het niet werkt. Tot op heden nog geen officiële reactie van WhatsApp. Ook op de Twitter account van WhatsApp is het akelig stil.

WhatsApp momenteel onbruikbaar door storing
Update 16:45: De storing lijkt inmiddels weer voorbij te zijn. Mochten er nog mensen zijn die problemen ondervinden, dan zien we dit graag in de reacties.

WhatsApp momenteel onbruikbaar door storing
Update 17:15: WhatsApp heeft inmiddels via Twitter laten weten dat er problemen zijn en dat het uitgezocht wordt. Het heeft nog niet gemeld dat de problemen opgelost zijn. De kans bestaat dat het netwerk nog onstabiel is en later vandaag weer onbereikbaar is.

WhatsApp momenteel onbruikbaar door storing
Update 11:30: Inmiddels hebben we per e-mail een verklaring van WhatsApp ontvangen dat gisteren de dienstverlening last had van een storing. Inmiddels zou alles weer naar behoren moeten werken, indien mensen nog steeds last hebben van de storing moeten zij hun smartphone opnieuw opstarten, aldus WhatsApp.