1 min Applications

FBI krijgt hulp van KLPD bij oprollen botnet

De FBI heeft onder andere hulp van Nederlandse bodem gekregen bij het oprollen van een enorm botnet van geïnfecteerde computers. De FBI kreeg hierbij namelijk hulp van de speciale cybercrime-afdeling van het KLPD.

FBI krijgt hulp van KLPD bij oprollen botnetDit nieuws maakte de FBI afgelopen woensdagavond, Nederlandse tijd, bekend. Het enorme botnet werd opgezet in 2007 en bestond volgens de FBI inmiddels uit zo’n vier miljoen geïnfecteerde computers verspreid over honderd landen. Deze computers werden omgeleid naar verschillende servers welke beheerd werden door de criminelen. Hierdoor konden de criminelen dik verdienen door advertenties te plaatsen en hebben zo naar schatting ongeveer veertien miljoen dollar binnen gehaald.

Na aanleiding van het oprollen van dit netwerk zijn er zes personen uit Estland opgepakt. Wat de precieze rol van de cybercrime-afdeling van het KLPD is geweest is niet bekend. Volgens de FBI zijn de servers inmiddels vervangen maar wilt dit nog niet zeggen dat geïnfecteerde computers van hun malware af zijn. Om dit te verwijderden zullen de gebruikers zelf nog de nodige moeite moeten doen.

Bron:Nu.nl