1 min

Microsoft heeft vorige week een recordaantal Xbox 360 consoles verkocht in de Verenigde Staten, het succes is vooral te danken aan de Black Friday kortingsactie. In totaal gingen er 960.000 Xbox 360 consoles over de toonbank.

Microsoft verkocht vorige week in totaal 960.000 Xbox 360 consoles waarvan er 800.000 tijdens de 24 uur van Black Fridat werden verkocht. Maar niet alleen de Xbox 360 console verkocht goed ook het bijbehorende Kinect-pakket was niet aan te slepen. In totaal werden er ook 750.000 exemplaren van het Kinect besturingspakket verkocht. Voor Microsoft is de Black Friday dus weer een ontzettend goede verkoopdag geweest.

Waar het record van vorig jaar op stond is niet bekend, maar bijna een miljoen exemplaren verkopen in een week is een nieuw record. Wereldwijd zijn er ruim 57 miljoen exemplaren verkocht van de Xbox 360.

Begin november schreven we nog dat het totale aantal verkochte PlayStation 3 consoles het aantal verkochtte Xbox 360 consoles naderde. Het gat tussen de twee consoles is de laatste jaren steeds kleiner geworden, dit terwijl de PlayStation 3 een jaar korter op de markt is. De grote vraag is dan ook hoe goed de PlayStation 3 heeft verkocht tijdens de Black Friday. Hierover is helaas nog niets bekend.