2min

Na het nieuws van Nintendo over de verkoopcijfers van de Wii U blijft Microsoft niet achter. Het bedrijf uit Redmond heeft laten weten dat de Xbox 360 vorige week maar liefst 750.000 keer over de toonbank is gegaan in de Verenigde Staten. Waarmee de verkoopcijfers een stuk beter zijn dan die van de Wii U, de nieuwe console van Nintendo bleef steken op 400.000 stuks.

Microsoft stelt dat het in de periode tussen 18 en 23 november maar liefst 750.000 Xbox 360 consoles heeft verkocht in de Verenigde Staten, dit mede dankzij de lancering van de titel Halo 4 en natuurlijk de "Black Friday" shoppers. "Black Friday" is de dag waarop de Amerikanen massaal hun inkopen doen voor de feestdagen en waarop de winkeliers flink wat extra korting geven.

Microsoft gaat hiermee ruim over de verkoopcijfers van Nintendo’s nieuwe Wii U spelconsole heen. Wel moet hierbij worden vermeld dat de Amerikanen voor de Wii U minimaal 300 dollar moeten neerleggen terwijl de Xbox 360 intussen al een stuk goedkoper is te krijgen.

De kans is in elk geval groot dat Microsoft deze maand wederom de meeste consoles verkoopt in de Verenigde Staten en dus eerste wordt op de NPD’s maandelijkse verkooplijst. Microsoft staat met de Xbox 360 inmiddels al 22 maanden achtereenvolgens op de eerste plek.

Het wachten is op Sony, het Japanse bedrijf heeft nog geen verkoopcijfers van de "Black Friday" periode vrijgegeven, de verwachting is dat ook zij gepiekt hebben met de introductie van een nieuw PlayStation 3 model en de PlayStation Vita. Of ze de 750.000 exemplaren van de Xbox 360 weten te overtreffen is echter afwachten.