1 min

We waren het bijna vergeten te meldden vandaag maar na ruim 3 dagen is WhatsApp weer te downloaden voor mensen met een iPhone. De applicatie was tijdelijk uit de app Store gehaald, de reden hiervan is onbekend maar heeft waarschijnlijk te maken met enkele lekken in het systeem van WhatsApp.

Sinds vanmorgen is WhatsApp gewoon weer te downloaden voor iPhone eigenaren. WhatsApp had zelf al laten weten dat het vlak na het offline halen van de app al een nieuwe versie had ingediend bij Apple. Apple controleert echter elke nieuwe app voordat die wordt toegevoegd aan de appstore, iets wat dus enkele dagen kan duren.

In de omschrijving van de nieuwe versie van WhatsApp staat vermeld dat er een probleem is opgelost met het Japanse en Chinese toetsenbord. Ook zouden de prestaties zijn verbeterd en zou de app minder snel vastlopen.

Verder wordt er met geen woord gerept over eventuele aanpassingen in de beveiliging van de app. WhatsApp kwam vorige week minder positief in het nieuws nadat bekend werd dat men de status van elke WhatsApp gebruiker kan aanpassen, het enige wat men daarvoor nodig heeft is het 06-nummer van de gebruiker en een nieuwe statustekst.