In navolging van KPN zou ook Ziggo zijn klanten een streamingmuziekdienst willen aanbieden. KPN is daarvoor een samenwerking aangegaan met Spotify en Ziggo heeft nu een overeenkomst gesloten met Aspiro. Het Noorse Aspiro is in de Scandinavische landen actief met de muziekdienst Wimp.

Op de website van Aspiro valt te lezen dat ze een overeenkomst hebben gesloten met Ziggo ter waarde van ongeveer 1 miljoen euro. De grote vraag is natuurlijk wat Ziggo precies gaat aanbieden en tegen welk tarief. Ziggo wil op dit moment alleen de overeenkomst bevestigen maar niet de toekomstplannen. De vraag is dan ook of Ziggo de dienst gratis of betaald gaat aanbieden, en indien dit gratis is bij welke abonnementen wel en bij welke niet. KPN biedt Spotify gratis aan bij de duurdere alles-in-een pakketten. In België doet Belgacom hetzelfde, ook die provider biedt Spotify diensten aan een deel van de klanten.

De muziekdienst Wimp van Aspiro is op dit moment echter nog niet beschikbaar in Nederland maar alleen in Noorwegen, Zweden en Denemarken. Of de dienst is moet worden uitgerold in Nederland voordat Ziggo de dienst kan aanbieden is onduidelijk. Ook welke termijn Ziggo de diensten van Wimp gaat aanbieden zijn vooralsnog onduidelijk. Aspiro heeft wel plannen om ook in andere Europese landen actief te worden zoals Duitsland en Ierland.

De prijzen van Wimp liggen met 13 euro per maand iets boven de tarieven van Spotify dat maximaal 10 euro per maand kost.