1 min Applications

‘Derde van tweets de moeite waard om te lezen’

Dat er veel onzin op Twitter voorbij komt wisten we inmiddels wel. Maar volgens onderzoek van drie grote universiteiten is slechts een derde van de geplaatste tweets de moeite waard om te lezen.

‘Derde van tweets de moeite waard om te lezen’Om tot deze conclusie te komen werden er 44.000 tweets welke afkomstig waren van ongeveer 21.000 twitteraars beoordeeld door een kleine 1500 mensen. Deze werden door het onderzoeksteam en medewerkers van de Carnegie Mellon universiteit, MIT en en het Georgia Institute of Technology gevraagd om deze te beoordelen op waarde. Uit de resultaten van het onderzoek bleken slechts één derde van de tweets de moeite waard was om te lezen.

Met het onderzoek probeert het team van onderzoekers een betere methode te vinden om berichten te kunnen filteren op waardevolle informatie. Dit kan van grote waarde zijn bij bijvoorbeeld een ramp of bijzondere gebeurtenissen. Inmiddels is wel gebleken dat Twitter van grote waarde is bij grote gebeurtenissen voor het verspreiden van informatie. Echter komt er jammer genoeg ook nog meer dan genoeg waardeloze informatie voorbij.

Bron:Automatiseringsgids