1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Apple heeft een afkeer richting Facebook en kiest liever voor Twitter wanneer het aankomt op nauwe samenwerking. Dit zou mede op te maken zijn uit de integratie van social media in Mountain Lion.

Mountain Lion is de nieuwste versie van Apple’s eigen besturingssysteem voor desktops en laptops. Recent kwam van deze versie de zogeheten developers preview uit. Wanneer er wordt gekeken naar de integratie die het besturingssysteem kent met social media, blijkt dat Apple de voorkeur geeft Twitter. Ondanks dat Facebook wereldwijd een grote populariteit kent, ontbreekt het aan een ingebouwde functie om je status te delen met de buitenwereld.

Deze functie voor Twitter vinden we echter wel terug in Mountain Lion. Hetzelfde geld voor iOS, het mobiele besturingssysteem van Apple. Ook hier vinden we een diepe integratie met Twitter, die direct uit het OS te downloaden is. Ook hier ontbreekt een vergelijkbare samenwerking met Facebook.

De moeizame relatie tussen beide partijen zou hieraan ten grondslag liggen aan. De irritaties begonnen toen Apple op het laatste moment besloot om de Facebookintegratie uit Ping te halen. Dit kreeg een tweede hoofdstuk toen Facebook haar applicatie voor tablets lanceerde op een tablet van Hewlett-Packard. Eerder had het bedrijf van Mark Zuckerberg de belofte gedaan aan Apple om dit op de iPad te doen.