1 min

Apple komt zijn belofte om spoedig Facebook in OS X te integreren na en bracht vannacht een update voor Mac OS X uit. Het gaat om versie 10.8.2, de update is via de App Store gratis te downloaden.

Toen Apple OS X 10.8 (Mountain Lion) in juli uitbracht, bevatte de software al integratie van Twitter. Apple liet destijds ook weten dat in een latere update ook Facebook integratie zou volgen. Deze belofte is met OS X 10.8.2. ingewilligd, het is zodoende vanaf nu mogelijk om Status Updates te plaatsen vanuit allerlei onderdelen van OS X en ook applicaties van derde partijen kunnen voordeel halen uit de integratie.

Facebook is nu een optie in het Share Menu van de Finder van het besturingssysteem. Hier kun je bijvoorbeeld een link of foto delen met je vrienden op Facebook. Naast de optie in het Share menu is het nu eveneens mogelijk je Facebook-vrienden terug te vinden in de Contacten-app, inclusief informatie en profielfoto.

Om Facebook-integratie te activeren, moet er eenmalig ingelogd worden op het sociale netwerk. Vervolgens kan je ook notificaties van Facebook volgen via het Notification Center.

Een van de grote verbeteringen in Mac OS X 10.8.2 is dat de accu van MacBook’s langer mee zou moeten gaan. Mountain Lion betekende voor veel gebruikers een aanzienlijke daling qua accuduur, dit probleem zou nu verholpen moeten zijn, waardoor laptops met OS X weer even lang mee zullen gaan als voor de update naar Mountain Lion.